第1部分：词汇选项（第1—15题，每题-1分；共15分） 下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线，请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。 1.We need to extract the relevant flnancial data. A. store B. obtain C. save D. review 2.His shoes were shined to perfection. A. clearedB. polished C. washed . D. mended 3.She always finds fault with everything. . A.simplifies B. evaluates C. criticizesD. Examines 4.Anderson left the table, remarking that he had some work.to do A. doubting B. thinking C. sayingD. Knowing 5.They converted the spare bedroom into an office. A. reduced B. moved C. reformedD. turned. 6.Mr. Henley has accelerated his sale of shares over the past year A. held B. increased . C. expected D. offered 7.We have to act within the existing legal framework A. limit C. status B. procedure D. system 8.Jane said that she couldn't tolerate the long hours A. spend C. stand B. take D. last 9.At that time, we did not fully grasp the significance of what had happened A. give B. attach C. understand D. lose 10.The view from my bedroom window was absolutely spectacular. A. general C. strong B. traditional D. magnificent . 11.Marsha confessed that she knew nothing of computer. A. admitted B. reported C. hoped D. answered 12.The police believe the motive for the murder was jealousy. A. choice B. idea C. decision D. reason 13.The high-speed trains can have a major impact on ourlives A. effort C. concern B. problem D. influence 14.We explored the possibility of expansion at the conference. A. offered C. accepted B. included D. investigated 15. The study also notes a steady decline in the number of college students taking science courses. A. continuous C. general B. relative D. sharp
第2部分：阅读判断（第16—22题，每题1分，共7分） 下面的短文后列出了7个句子，请根据短文的内容对每个句子做出判断：如果该句提供的是正确信息，请选择A：如果该句提供的是错误信息，请选择B；如果该句的信息文中没有提及，请选择C。 TraveIAcross Africa For six hours we shot through the barren (荒芜的) landscape of the Karoo desert in South Africa. Just rocks and sand and baking sun. Knowing our journey was ending,Daniel and I just wanted to remember all we had seen and done. He used a camera. I used words. I had already finished three notebooks and was into the fourth, a beautiful leather notebook l'd bought in.a market in Mozambique. Southern Africa was full of stories. And visions. We were almost drunk on sensations.The roaring of the water at Victoria Falls, the impossible silence of the Okavango Delta in Botswana. And then the other things: dogs in the streets, whole families in Soweto living in one room,.a kilometre from clean water. As we drove towards the setting sun, a quietness fell over us. The road was empty-we hadn't seen another car for hours. And as I drove, something caught my eye, something moving close enough to touch them, to smell their hot breath. I didn't know how long they had been there next to us. I shouted to Dan: "Look! but he was in a deep sleep, his camera lying useless by his feet. They raced the car for a few seconds, then disappeared far behind us, a memory of heroic forms in the red landscape. When Daniel woke up an hour later I told him what had happened. "Wild horses?" he said. "Why didn't you wake me up, Sophia?" "I tried. But they were gone after a few seconds. " . "Are you sure you didn't dream it?" "You were the one who was sleeping!" "Typical," he said. "The best photos are the ones we never take. We checked into a dusty hotel and slept the sleep of the dead. 16. Daniel and Sophia drove slowly through the busy desert A. RightB. Wrong C. Not mentioned 17. Sophia wrote about her experiences in notebooks. A. Right B. Wrong C. Notmentioned 18. Daniel took photos of the Nile River. A. RightB. Wrong C. Not mentioned 19. Daniel and Sophia saw a lot of wonderful things. A. RightB. Wrong C. Not mentioned 20. While drMng Daniel and Sophia saw wild horses. A. RightB. Wrong C. Not mentioned 21. The horses didn't come near the car. A. RightB. Wrong C. Not mentioned 22.Sophia woke Daniel up so that he could take photos of the horses A. RightB. Wrong C. Not mentioned
第3部分：概括大意与完成句子（第23—30题，每题1分，共8分） 下面的短文后有2项测试任务：(1)第23～26题要求从所给的6个选项中为第1～4段每段选择1个最佳标题；(2)第27～30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。 Are You a Successful Leader? 1Almost nothing we do in this world is done in isolation. At work or at play, you'II find yourself in groups, working with other people: your team at work, a meeting with colleagues, your family, a holiday with friends, a group of students working together, a day out walking in the mountains, a group of neighbours wanting to make changes. It is now recognised that being able to work successfully with other- people is one of the major keys to success, partly because we need to do it so often. 2In almost every situation where you're in a group, you will need a skilled leader. All groups need leaders and all successful groups have good leaders: Groups without leaders or with weak leaders almost always break down. Members of a leaderless group often begin to feel dissatistled and frustrated. -llme is wasted and the tasks are not achieved.There are often arguments and tensions between people as there is nobody to keep the goals clear. Some personalities dominate and others disappear. Often group members begin not to come to meetings in order to avoid more disharmony. 3 Some people are natural leaders. The celebrity chef, Antonio Carluccio says, "True leaders are born and you can spot them'in kitchens." They're people who combine toughness, fairness and humour. Although a lot of people agree that there are some natural-born leaders, most people now recognise that leadership can also be taught. Our professional and experienced staff can train almost anyone how to be a successfulleader Good leaders don't make people do things in a bossy, controlling way. You can learn how to involve everyone, encouraging the whole group to work towards a common goal. 4 Our training courses use activities and techniques to develop a range of qualities which are necessary to be a good leader. Self-confidence is vital for you to overcome your own fears about being a leader. Successful leaders also need to be calm and intelligent. They need to be able to work out good strategies and make sound judgments under pressure. Lastly, and probably most importantly, good leaders need to be sensitive, sociable and be able to get on with a wide range of people. Good leadersV;ip is essentially the ability to influence others and good leaders allow all members of the group to contribute. 23. Paragraph 1 24. Paragraph 2 25. Paragraph 3 26. Paragraph 4 A. Most of good leaders are natural-born B. It's important to have a good leader C. People are in groups D. Thesr techniques are used to train leaders E. Training can make good leaders F. A good leader needs a variety of qualities. 27. Orie of the major keys to success is___. 28. Groups often break down because of ___. 29. Good leaders always avoid ___. 30. Self-confidence is the key to ___. A. the ability to work with others B. encouraging group members C. lackofgoodleaders D. overcoming fears about being a leader E. bossing people around F. working out good strategies
第4部分：阅读理解（第31~ 45题，每题3分，共45分） 下面有3篇短文，每篇短文后有5道题。请根据短文内容，为每题确定1个最佳选项。 第一篇 Cell Phones: Hang Up or Keep Talking? Millions of people.are using cell phones today. In many places it is actually considered unusual n.ot to use one. In many countries, cell phones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication- having a mobile phone shows that they are cool and connected. The explosions around the world in mobile phone use make some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health. On the other hand, why do some medical-studies show changes in the brain cells of some people who use mobile phones? Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning (扫描) equipment. In one case, a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memorbr loss, He couldn't remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctordidn'tagree. What is jt that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about. As the discussion about their safety-continues, it appears that it's best to use mobile phones less often. Use your regular phone if you want to talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In. the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it's wise not to use your mobile phone too often. 31. People buy cell phones for the following reasons EXCEPT that A. they're popular. B. they're cheap. C. they're useful. D. they're convenient. 32. The word "detected" in paragraph 3 could be best replaced by A. cured. B, removed. C. discovered. D. caused. 33. The salesman retired young because A. he disliked using mobile phones. B. he couldn't remember simple tasks. C. he was tired of talking on his mobile phone. D. his employer's doctor persuaded him to. 34. On the safety issue of mobile phones, the manufacturing companies A. deny the existence of mobile phone radiation. B. develop new technology to reduce mobile phone radiation C try to prove that mobile phones are not harmful to health. D. hold that the amount of radiation is too small to worry about. 35. The writer's purpose of writing this article is to advise people A. to use mobile phones less often. B. to buy mobile phones. C. to update regular phones. D. to stop using mobile phones. 第二篇 Excessive Demands on Young People Being able to multitask is-hailed by most people as a welcome skill, but not according to a recent study which claims that young people between the ages of eight and eighteen of the so-called Generation M are spending a considerable amount of their time in fruitless efforts as they multitask. It argues that, in fact, these young people are frittering（浪费） away as much as half of their time as they would if they performed the very same tasks one after the other. Some young people are using an ever larger number of electronic devices as they study. At the same time they are working, young adults are also surfing on the Internet, or sending out emails to their friends, and/or answering the telephone and listening to music on their iPods or on another computer. As some new device comes along, it is also added to the list rather than replacing one of the existing devices. Other research has indicated that this multitasking is even affecting the way families themselves function as young people are too wrapped up in(沅湎于) their own isolated worlds to interact with the other people around them. They can no longer greet family members when they enter the house nor can they eat at the family table. All this electronic wizardry(魔力) is supposedly also seriously affecting young people's performance at universit3t and in the workplace. When asked about their opinions of the impact of modern gadgets (小装置) on their.performance of tasks, the great majority of young people gave a favourable response. The response from the academic and business worlds was not quite as positive. The former feel that multitasking with electronic gadgets by children affects later development of study skills, resulting in a decline in the quality of writing, for example, because of the lack of concentration on task completion. They feel that many undergraduates now urgently need remedial (补救的) help with study skills. Similarly, employers feel that young people entering the workforce need to be taught all over again, as they have become deskilled. While all this may be true, it must be borne in mind that more and more is expected of young people nowadays; in fact, too much. Praise rather than criticism is due in respect of the way today's youth are able to cope despite what the older generation throw at them. 36. What is probably true about the multitasking Generation M? A. They feelthey are more effIcient than others. B. They waste more time than they should spend. C. They put more energy on important tasks. D. They need to improve their analytical skills. 37. With the introduction of new gadgets, what happens to the Generation M's present e-devices? They give way to the latest.. They are quickly put aside. They are sold to their friends. They become part of their collection. 38.Multitasking rriakes the Generation M A. feellonely add pitiful. B. selfish and aggressive. C. distant to their family. D. silent and sad." 39.The academics feel that many undergraduates badly need to A. adjust their social attitudes. B. seekpsychologicalassistance. C. improve their study skills. D. take more business,courses. 40. What attitude should the older generation adopt towards the multitasking youth? A. Critical. B. Thankful. C. Negative. D. Supportive. 第三篇 Three Ways to Become More Creative Most people believe they don't have much imagination. They are wrong. Everyone has imagination, but most of us, once we become adults, forget how to access it.Creativity isn't always connected with great works of art or ideas. People at work and in their free time routinely think of creative ways to solve problems. Maybe you have a goal to achieve, a tricky question to answer or you just want to expand your mind! Here are three techniques to help you. This technique involves taking unrelated ideas and trying to find links between them. First, think about the problem you have to solve or the job you need to do. Then find an image, word, idea or object, for example, a candle. Write down all the ideas/words associated with candles: light, fire, matches, wax: night, silence, etc. Think of as many as you can. The next stage is to relate the ideas to the job you have to do. So imagine you want to buy a friend an original present; you could buy him tickets to a match or take him out for the night. Imagine that normallimitations don't exist. You have as much time/space/money, etc. as you want. Think about your goal and the new possibilities. If, for_example, your goal is to learn to ski, you can now practice skiing every day of your life (because you have the time and the money). Now adapt this to reality. Maybe you can practice.skiing every day in December, or every Monday in January. Look at the situation from a different point of view. Good negotiators(谈判者） use this technique in business, and so do writers. Fiction writers often imagine they are the characters in their books. They ask questions: what does this character want? Why can't she get it? What changes must she make to get what she wants? What does she dream about? If your goal involves other people, put yourself "in their shoes". The best, fishermen think like fish! 41, According to the passage, when we become adults A. we can stilllearn to be more creative. B. most of us are no longer creative. C. we are not as imaginative as children. D. we are unwilling to be creative.' ." 42. According to the first technique, if you need to solve a problem A. you could find an image and try to link it with the problem. B. you should link it with candles. C. you have to think of buying a present for a friend. D. you should link it with as many words as possible. 43. The second technique suggests that you just imagine A. setting a goal is as simple as skiing. B. you have ever3r resource to achieve your goal. C. new possibilities will soon appear. D. December and January are the best months for skiing. 44. The phrase "put yourself :in their shoes' in paragraph 4 is closest in meaning to A. dress yourselflike them. B. do as they ask you to. C. think as they would. D. put on their shoes, 45. We learn from the third technique that a good salesman should ask himself: A. what do I usually do? B. what did my boss tell me to do? C. what are my customers' needs? D. how should I sell my products?
下面的短文有5处空白，短文后有6个句子，其中5个取自短文，请根据短文内容将其分别放回原有位置，以恢复文章原貌。 Flying into History When you turn on the television or read a magazine, celebrities (名人) are everywhere. Although fame and the media play such major roles in our lives today, it has not always been that way.____一 (46) Many historians agree that Charles Lindbergh was one of the first major celebrities, or superstars. Lindbergh was born in Detroit, Michigan, in 1902, but he grew up in Little Falls, Minnesota. As a child, he was very interested in'how things worked, so when he- reached college, he pursued a degree in engineering. At the age of 20, however, the allure(诱惑） of flying captured Lindbergh's imagination.(47) Soon after, Lindbergh bought his own plane and traveled across the nation performing aerial stunts(空中特技). In 1924, Lindbergh became more serious about flying. He joined the United States military and graduated first in his pilot class.(48) During the sarTie time, a wealthy hotel owner named Raymond Orteig was offering a generous award to the first pilot who could fly nonstop from New York City to Paris, France. The Orteig Prize was worth $25,OOO-a large amount even by today's standards. Lindbergh knew he had the skills to compfete the flight, but not just any plane was capable of flying that far for that long.(49) On May 20, 1927, Charles Lindbergh took off from Roosevelt Field in New York City and arrived the next day at an airstrip(简易机场) outside Paris. Named in honor of the sponsor, The Spirit of St. Louis carried Lindbergh across the Atlantic Ocean and into the record books. He became a national hero and a huge celebrity. When he returned to the United States, Lindbergh rode in a ticker-tape(热烈的) parade held to celebrate his accomplishment. was even named for Charles Lindbergh-the kept at the Smithsonian Institute's National Air (50) A very popular dance Lindy Hop. Today, The Spirit of St. Louis is and Space Museum in Washington, D.C. A. He also received a Medal of Honor, the highest United Statest military decoration. B. Lindbergh used this additional training to get a job as an airmail pilot, flying out of St Louis, Missouri. C. His childhood was not full of fond memories. D. Working with an aviation company from San Diego, California, and with financial help from the city of St. Louis, Lindbergh got a customized (定制的) airplane that could make the journey. E. Eighty years'ago; radio and movies were just beginning to have that kind of effect on Americans． F. He quit school and moved to Nebraska where he-learned to'be a pilot.
第6部分：完形填空（第51—65题，每题1分，共15分） 下面的短文有15处空白，请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 Sport or Spectacle? Muhammad Ali is probably the most famous sports figure on earth: he is recognized on ever3r. continent and by all generations. The____ (51) of his illness as Parkinson's disease after his retirement fuelled the debate about the dangers of boxing and criticism (52) the sport. That, plus his outspoken opposition (53) women's boxing, made people wonder how he would react when one of his daughters decided to _ (54). up the sport. His presence at Laila's first professional fight, however, seemed to broadcast a father's support. Of course Muhammad Ali wanted to (55) his daughter fight. The ring announcer introduced him as the "the greatest" and as he sat down at the ringside the crowd chanted. Twenty-one-year-old Laila's debut.fight（首次亮相） was a huge success and there was as much publicity for the __ (56) as her father's fights once attracted Laila's opponent was much weaker than she was and the fight lasted just 31 seconds. Since then, Laila has won most of her fights by knocking out her opponent “She knows (58) she's doing," said one referee about her. "She knows about moving well. You can see some of her dad's moves. Laila Ali would rather not(59) herself to her father. She prefers to make (60). Her father supports her decision to enter the sport but he has not spared her the details of what can happen. Laila to understand the worst possible scenario（局面） to see (61) that her father wants her (62) she st川 wants to go forward with it. She knows she's going to get hit hard at times, that she may get a broken nose or a swollen(肿 P胀的) face, but at least she is prepared for it. Laila's decision to start boxing despite her father's (63) with the symptoms of Parkinson's disease has of course sparked a mixture of praise and_ (64).But Laila is a determined indMdual and it is her famous last name that has made her a magnet for worldwide media attention, Of course, the(65) on the boxing scene of a woman with her family history attracts even more questions about whether women's boxing is sport or spectacle. 51. A.discover B.recovery C.prevention D.diganosis 52. A.of B.on C.for D.at 53. A.in B.on C.to D.by 54. A.set B.cheer C.look D.take 55. A.help B.watch C.have D.make 56. A.stage B.summit C.fight D.dight 57. A. Unfortunately B. Obviously C.Similarly D.Suddenly 58. A. that B. what C.how D.why 59. A. compare B. keep C. turn D.want 60. A. appearance B.name C.show D.sport 61. A. realizes B. suggests C. proposes D. hopes 62. A. if B. since C. because D. when 63. A. feeling B. struggle C. sense D. anger 64. A. argument B. quarrel C. criticism D. decision 65. A. arrival B. birth C. departure D. attention
第1部分：词汇选项 下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线，请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。 1．B 【解析】题意：我们需要获取相关的财政数据。 划线词的词义是“提取，获取”。 A项store意为贮存；例句：The barn can store five tons of grain．这个谷仓能放五吨粮食。 B项obtain意为获得；例句：He failed to obtain a scholarship．他没有获得奖学金。 C项save意为节省；例句：I lent him my bike in order that he could save time．我把自行车借给他，以便他能节省一些时间。 D项review意为复习。例句：Before the examination we have a review of the term’s work．考试之前，我们会复习这一学期的功课。 很明显B项正确。 2．B 【解析】题意：他的鞋擦得很亮。 划线词shine(vt．)的词义是“使发光，使发亮；擦亮(皮鞋等)。” A项clear意为澄清；扫除；例句：Each human is born with a bag of karma to be cleared in this life．每个人生来均带有一系列要在此生清除的业力。 B项polish意为擦亮；抛光；例句：The children loved sliding round the newly polished floor．孩子们喜欢在刚擦亮的地板上滑过来滑过去。 C项wash意为洗；例句：Can I put washed produce in the bag? 我可以把洗过的农产品放进口袋么? D项mend意为修补。例句：We need an electrician to mend the iron．我们要请电工修理一下熨斗。 很明显B项正确。 3．C 【解析】题意：她总是事事加以非难(挑剔)。 划线部分find fault with的词义是“挑剔，找毛病，批评”。 A项simplify意为简化；例句：That will simplify my task．那会简化我的工作。 B项evaluate意为评价；例句：Let’s evaluate the evidence．让我们评定一下此证据的价值。 C项criticize意为批评；例句：You should not criticize him so harshly in his face．你不应该当面这么严厉地批评他。 D项examine意为调查；考试。例句：It is necessary to examine how the proposals can be carried out．有必要调查一下怎样才能实施这些方案。 很明显C项正确。 4．C 【解析】题意：安德森离开了桌子，同时说道他有些工作要去做。 划线词remark的词义是“说，讲”。 A项doubt意为怀疑；例句：I doubt the truth of it．我怀疑此事的真实程度。 B项think意为想；例句：Independent thinking is an absolute necessity．独立思考是绝对必要的。 C项say意为说；例句：Be quiet，I’ve something to say to you．安静，我有话要对你们讲。 D项know意为知道。例句：There’s no knowing what they will do．没法知道他们会做些什么。 很明显C项正确。 5．D 【解析】题意：他们把空闲的卧室改成了一间办公室。 划线词convert(vt．)的词义是“转换，改造”。 A项reduce意为减少；例句：They are selling the goods under the counter at reduced prices．他们正在削价偷偷出售商品。 B项move意为移动；例句：The army is on the move．部队在行军。 C项reform意为改革；例句：Because of his encouragement，she won the best designer by her reformed cheongsam．因为他的鼓励，她以她的改良式旗袍赢得了最佳设计师奖。 D项turn意为改变，使改成。例句：Nothing will ever turn him from his purpose．什么也不能使他改变目标。 很明显D项正确。 6．B 【解析】题意：在过去的一年，亨利先生快速地抛售了他的股票。 划线词accelerate的词义是“加速”。 A项hold意为拥有；例句：The city is held by the enemy．这座城市已被敌人占领。 B项increase意为增加；例句：Rising prices neutralized increased wages．上涨的物价使增加的工资化为乌有。 C项expect意为预料；例句：The doctor’s fee was higher than we expected．这位医生的收费比我们预料的高。 D项offer意为提供。例句：I offered her a range of opinions．我向她提出了一系列的看法。 很明显B项正确。 7．D 【解析】题意：我们必须在现有的法律框架内行事。 划线词framework的词义是“框架；组织”。 A项limit意为界限；例句：That fence is the limit of the schoolyard．那堵围墙是校园的界限。 B项procedure意为步骤；例句：The next procedure is to insert the battery．接下来的步骤是装进电池。 C项status意为状况；例句：We ask the bank to report on his financial status．我们请银行报告他的财政状况。 D项system意为体系；组织。例句：The drainage system has been aged．排水系统已经老化了。 很明显D项正确。 8．C 【解析】题意：简说，她无法忍受这么长时间。 划线词的词义是“忍受，容忍”。 A项spend意为花费；例句：You really shouldn’t spend so much effort on it．你真不该在这件事上花费这么大的精力。 B项take意为拿，取；例句：Please take the trash to the garbage can．请将垃圾扔到垃圾筒里去。 C项stand意为站立；忍受；例句：I don’t think the chair is firm enough to stand on．我觉得这椅子不够稳固，不能站人。 D项last意为持续。例句：The hot weather lasted until September．炎热的天气持续到九月。 很明显C项正确。 9．C 【解析】题意：当时我们没有理解所发生事情的重要性。 划线词的词义是“抓住；领会，理解”。 A项give意为给；例句：Have you given the waiter a tip? 你给侍者小费了吗? B项attach意为附上，加上；例句：I attach a copy of my notes for your information．我附上笔记一份供你参考。 C项understand意为理解，领悟；例句：I don’t understand what you’re talking about．我不明白你在说什么。 D项lose意为丢失，丧失。例句：I lost my wallet yesterday．我昨天丢了钱包。 很明显C项正确。 10．D 【解析】题意：从我卧室的窗子眺望完全是壮观的场面。 划线词的词义是“壮观的，场面富丽的”。 A项general意为总的，全面的；例句：I get the general impression that they aren’t very happy．我对他们的总体印象是他们过得并不是很幸福。 B项traditional意为传统的，惯例的；例句：It’s a garden in the traditional Victorian style．这是一个传统的维多利亚风格的花园。 C项stron9意为强壮的，有力的；例句：1 was surprised to find that the strong man liked to eat conserves．我很惊讶地发现这个强壮的男人喜欢吃蜜饯。 D项magnificent意为宏大的，堂皇的。例句：The museum that we visited is very magnificent．我们参观的博物馆是很宏伟的。 很明显D项正确。 11．A 【解析】题意：玛莎承认她对电脑一无所知。 划线词的词义是“承认”。 A项admit意为承认；例句：Of course，part of the challenge is her admitting difficulty with acting in English．当然，一部分挑战是她自己承认的用英语表演的困难。 B项report意为报告；例句：It is reported that 20 people were killed in the accident．据报告这次事故有20人死亡。 C项hope意为希望；例句：Things are not moving as fast as we hoped．事情的进展不像我们希望的那么快。 D项answer意为回答。例句：The question is simple enough to answer．这个问题很简单，容易回答。 很明显A项正确。 12．D 【解析】题意：警方认为谋杀的动机是妒忌。 划线词的词义是“动机，动因”。 A项choice意为选择，挑选；例句：The choice rests entirely with you．这完全由你来选择。 B项idea意为主意，念头；例句：It would be a good idea to go swimming in the pond．到池塘里去游泳倒是个好主意。 C项decision意为决定，决议；例句：We can’t reach a decision without our chairman．主席不在场，我们无法做出决定． D项reason意为原因；动机。例句：That is the reason why I don’t like it．那就是我不喜欢它的原因。 很明显D项正确。 13．D 【解析】题意：高速列车可能对我们的生活产生很大的影响。 划线词的词义是“影响”。 A项effort意为努力；例句：They are making every effort to decrease the production cost．他们正尽力减少生产成本。 B项problem意为问题；例句：We had no time to deliberate on the problem．我们没有时间仔细思考这个问题． C项concern意为关心，挂念；例句：Hardly a whisper of concern has been voiced．没有人表示过一点点的关心。 D项influence意为影响。例句：The thing has a great influence on him．这件事对他有很深的影响。 很明显D项正确。 14．D 【解析】题意：在会上，我们研究了扩建的可能性。 划线词的词义是“调查，研究”。 A项offer意为提供；例句：If she was offered the job，she’d take it．如果提供给她这个工作，她就会接受。 B项include意为包括；例句：The bill came to$467，tax included．账单计467美元，含税。 C项accept意为接受；例句：I accepted it cheerily．我高兴地接受了。 D项investigate意为调查，研究。例句：The police are investigating the murder．警察正在调查这桩谋杀案。 很明显D项正确。 15．A 【解析】题意：该项研究还表明选学理科课程的大学生数量在持续下降。 划线词的词义是“稳定的，持续的”。 A项continuous意为连续的；例句：The atmosphere is a continuous layer of gases．大气圈是连续的气体层。 B项relative意为相关的；例句：The teacher asked me some questions relative to my paper．老师问了我一些和我的论文有关的问题。 C项general意为总的；例句：I get the general impression that they aren’t very happy．我对他们的总体印象是他们过得并不是很幸福。 D项sharp意为急剧的。例句：The ear turned sharp left．那部车向左急转弯。 很明显A项正确。
第2部分：阅读判断 下面的短文后列出了7个句子，请根据短文的内容对每个句子做出判断：如果该句提供的是正确信息词，请选择A；如果该句提供的是错误信息，请选择B：如果该句的信息文中没有提及，请选择C。 16．B 【解析】题意：丹尼尔和索菲娅缓慢地驾车穿过了繁忙的沙漠地带。 关键词：Daniel and Sophia人名；drove slowly缓慢驾车；the busy desert繁忙的沙漠地带。根据文中第1段的第1行：“…我们飞速穿越了荒芜的…”。由此可判断为B选项。 17．A 【解析】题意：索菲娅在她的笔记本中记录了她的经历。 关键词：Sophia人名；wrote写；experiences经历；notebooks笔记本。 从文中第1段的第4行可找到“我已经写了三本，并开始写第四本，…”。由此可判断为A正确。 18．C 【解析】题意：丹尼尔拍照了尼罗河。 关键词：Daniel人名；took photos拍照；the Nile River尼罗河。 因为the Nile River(尼罗河)在全文中没有出现，由此可判断为C没有提及。 19．A 【解析】题意：丹尼尔和索菲娅看到了许多美好的东西。 关键词：Daniel and Sophia人名；saw看见；wonderful things美丽的东西。 在文中第2段的第1、2行中有“…充满了故事，还有美景。我们几乎完全沉醉于这些情景之中。维多利亚瀑布的咆哮声，…”。由此可判断为A正确。 20．B 【解析】题意：丹尼尔和索菲娅在驾车期间看到了野马。关键词：Daniel and Sophia人名；saw看见；wild horses野马。在全文中，wild horses(：野马)出现在第7段，意思是“野马?”他说，“你为什么不叫醒我，索菲娅?”由此可判断为B错误。 21．B 【解析】题意：马没有靠近汽车。 关键词：The horses马；didn’t come没来；near the car靠近汽车。 正如上题：“The horses(马)”在第7段中出现。文中“something caught my eye，something moving close enough to touch them，to smell their hot breath”说明马已靠近汽车。由此可判断为B错误。 22．B 【解析】题意：索菲娅叫醒了丹尼尔以便能给野马拍照。 关键词：Sophia人名；woke sb．up叫醒谁；Daniel人名；could take photos能够拍照。 文中第7段可找到：“野马?”他说，“你为什么不叫醒我，索菲娅?”，由此可判断为B错误。
第3部分：概括大意与完成句子 下面的短文后有2项测试任务：(1)第23～26题要求从所给的6个选项中为第1～4段每段选择1个最佳标题：(2)第27～30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。 23．C 【解析】第1段的第1句：“在当今世界，我们所做的任何事情都绝非孤军作战。”以此可判断C项People are in groups．协同作战。为正确选项。 24．B 【解析】第2段的第1、2句：“在群体里几乎任何情况下，你都需要一个有技能的领导者。所有的群体都需要领导者，而且所有成功的群体都有好的领导者。”以此判断B项It’s important to have a good leader．有一个好的领导者很重要。为正确选项。 25．E 【解析】第3段的倒数第3句：“我们专职的和经验丰富的人员可以把几乎任何人都培训成一位成功的领导者。”以此判断E项Training can make good leaders．培训可以造就好的领导者。为正确选项。 26．F 【解析】第4段第1句的后半部：“……来培养作为一个好的领导者，所必备的备种素养。”以此可判断F项A good leader needs a variety of qualities．一个好的领导者需要各种素养。为正确选项。 27．A 【解析】题意：成功的主要关键是。 根据文中第1段的最后1句“…能够和他人成功地合作是成功的主要关键。”以此判断A项the ability to work with others．与他人一起工作的能力。为正确选项。 28．C 【解析】题意：团队经常会拆散，因为__________。 根据文中第2段第3行的内容：“没有领导或领导软弱的团队经常会拆散(失败)。”以此判断C项1ack of good leaders缺乏好的领导者。为正确选项。 29．E 【解析】题意：好的领导者经常会避免__________。 根据文中第3段的倒数第2行“好的领导者不要以专横、霸道的方式让人做事。”以此判断E项bossing people around对周围人专横(霸道)。为正确选项。 30．D 【解析】题意：自信是__________的关键。 根据文中第4段的第2、3行“自信是你克服作为一个领导者恐惧的关键。”以此判断D项overcoming fears about being a leader克服作为一个领导者的恐惧。为正确选项。
第4部分：阅读理解 下面有3篇短文，每篇短文后有5道题。请根据短文内容，为每题确定1个最佳选项。 第一篇 31．B 【解析】题意：人们因下列原因而买手机，除哪一项之外? 题干中的关键词为“buy cell phones买手机；EXCEPT除…之外”。 第1段的第2行可找到A项；在最后1段的第3行可找到C项和D项。以此判断B项正确。 32．C 【解析】题意：第3段中的“detected”一词可由下列哪一项得到最好的替换。 题干中的关键词为“could be best replaced by由…得到最好的替换”。 “detected”词意为“发现”。以下4个选项含意为：A选项cured治疗；B选项removed移掉；C选项discovered发现；D选项caused引起。很明显选项C正确。 33．B 【解析】题意：年轻的推销员离职了，因为__________。 题干中的关键词为“The salesman retired推销员离职了；because因为”。 根据文中第3段的第4行：“一个很年轻的流动推销员因严重地失记而不得不退职。”以此判断B项正确。 34．D 【解析】题意：有关手机的安全问题，制造公司__________。 题干中的关键词为“On the safety issue有关安全问题；the manufacturing companies制造公司”。根据文中第4段的最后1句：“手机公司认为确实有些辐射，但他们说辐射量很小无需担忧”。以此判断D项正确。 35．A 【解析】题意：作者写本文的目的是建议人们__________。 题干中的关键词为“The writer’s purpose作者的目的；to advise people建人们”。最后1句：“因此，最聪明的做法是少用手机。”以此判断A项正确。 第二篇 36．B 【解析】题意：有关同时进行多项任务的多媒体时代的年轻人，下列哪一项有可能是真实的? 题干中的关键词：“true真实；the multitasking Generation M同时进行多种任务的多时代的年轻人”。 该题可在第1段的3～6行找到：“……被称为‘多媒体时代’的年轻人在同时进行多项任务的过程中常常事倍功半，了无成果。……比起如果他们逐项完成同样的任务，他们要浪费掉多达一半的时间。”以此判断应选B项。 37．D 【解析】题意：随着新电子产品的推广，多媒体时代年轻人目前的电子设备会发生什么情况?题干中的关键词：“new gadgets新电子产品；e-devices电子设备”。 根据文中第2段的4～5行：“随着一些新电子产品的出现，只是在原有的基础上增添、而不是替换。”以此判断应选D项。 38．C 【解析】题意：同时进行多项任务使得多媒体时代的年轻人__________。 题干中的关键词：“Multitasking同时进行多项任务；makes使；the Generation M多媒体时代的年轻人”。 根据文中第3段的3～4行：“当他们进家时不再与家人打招呼，也不再同桌吃饭。”以此判断应选 39．C 【解析】题意：学校认为，许多大学本科生急需__________。 题干中的关键词：“many undergraduates许多大学本科生；badly need急需”。 根据文中第5段的4—5行：“他们认为，许多大学本科生都急需恶补学习技能这一课。”以此判断应选C项。 40．D 【解析】题意：老一代人对能同时进行多项任务的年轻人应该采取什么态度? 题干中的关键词：“What attitude什么态度；the older generation老一代人；the multitasking youth多项任务同时进行的年轻人”。 根据本文的最后1句是：“他们能够应对老一代人对他们的任何要求，对此我们更应该赞许而非批评。”以此很容易判断应选D项。 第三篇 41．C 【解析】题意：根据本文，当我们成为成年人时，__________。题干中的关键词：“when we become adults当我们成为成年人”。根据文中第1段的第2行：“……，可是我们大多数人一旦步入成年便忽略了如何去做。”以此判断C项正确。 42．A 【解析】题意：根据第l种方法，如果你需要解决一个问题，__________。 题干中的关键词：“the first technique第1种方法；to solve a problem解决一个问题”。 根据文中第2段的1—2行：“这种方法涉及……并设法发现它们之间的联系。首先，要考虑一下你必须要解决的问题……。接着要找到一种设想，……。”以此可以看出A项正确。 43．B 【解析】题意：第2种方法表明，你恰恰可以设想__________。 题干中的关键词：“The second technique第2种方法；you just imagine你恰恰可以设想”。 根据文中第3段的第1句和第2句：“你可以设想通常的限制已不存在。你有你想要的任何时间、空间和金钱等。”很明显B项正确。 44．C 【解析】题意：第4段中的短语“put yourself ‘in their shoes ’”在含义上最接近下列哪一项。题干中的关键词：“put yourself ‘in their shoes’”；is closest in meaning to在含上最接近。 “put oneself in their shoes”意思是：“设身处地去想。”根据以下4个选项的意思。A选项dress yourself like them像他们一样穿衣服；B选项do as they ask you to按他们的要求去做；C选项think as they would按他们的想法去想；D选项put on their shoes穿他们的鞋。很明显C项正确。 45．C 【解析】题意：从第3种方法中我们了解到，一个好的推销员应当自问__________。 题干中的关键词：“the third technique第3种方法；a good salesman ask himself一个好的推销员；ask himself问自己”。 根据最后1句：“最好的渔夫要想鱼所想!”，以此推理“一个好的推销员”应想“顾客”所想。以此应选C项。
Eighty years ago(八十年前)，从时间顺序来说该句应补入短文中最前面的空白处46。that kind of effect(那种作用)，说明前文有effect或role(作用)等词。根据文中“虽然媒介和名望在当今生活中起着如此重要的作用，但并不是历来如此。”很明显应补入E项。
this additional training(这一次的额外培训)，说明该句的前文有“培训学校或训练班”等词出现。空白处48的前一句：“他在美国参了军，并以第一名的成绩从飞行训练班毕业。”很明显应补入B项。
that could make the journey(这才能够得以飞行)，说明其前句表示的是无法飞行。空白处49的上一句：“……，可是没有任何飞机能够飞行那么远，那么长时间。”很明显应补入D项。
He(人称代词，他)，说明其前1句有男人人名或he。He also received a Meal of Honor(他还获得了一枚荣誉勋章)，表明他所获得的成就与荣誉，应将该部分补入文章的最后一个空白处。空白处50的上一句：“当林德伯格返回美国时，骑着马的他受到了为庆祝他的成就而举行的盛大欢迎。”很明显应补入A项。 第6部分：完形填空 下面的短文有15处空白，请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 51．D 【解析】句意：阿里被诊断患有帕金森综合症。 根据文中“of his illness as Parkinson’s disease(他的病为帕金森)”，很明显应选D项diagnosis诊断。另外，diagnosis of…as(把某种疾病诊断为……)是一种常用搭配。 52．A 【解析】句意：……，这激起了社会上对拳击运动危险性的争论和对这项运动的批评。 根据文中…dangers of boxing and criticism the sport(……拳击的危险性和对这项运动的批评)，从and并列角度看、结构一致，故应选0f。 53．C 【解析】句意：……再加之阿里坦言反对女性从事拳击运动，……。 根据文中0pposition与to是固定搭配，意思是“反对”。与之有关的搭配还有：in opposition to反对，反抗；offer opposition to反对。 54．D 【解析】句意：……当他的一个女儿决定跨入体坛时，……。 根据文中的decided(决定)和up the sport来看，很明显应选D项take从事。take up是固定搭配，在此句中的意思是“从事”。不过，take up还有许多含义，如：“拿起，举起，拾起”；“开始，动手(工作等)”；“承接，接受”，等。 55．B 【解析】句意：当然，阿里想要观看他女儿的比赛。 根据文中Of course Muhammad Ali wanted to(当然阿里想要)，和his daughter fight(他女儿的比赛)。很明显应选B项watch观看。A项help帮助；C项have让和D项make使，让。这三项都不合乎逻辑。 56．C 【解析】句意：21岁的莱拉在她的首场比赛中取得了巨大成功，如她父亲当年一样，备受媒体关注。 根据文中“就像她父亲当年曾大量吸引媒体关注的拳击赛一样”，(含空白处的句子)“也同样出现了媒体大量关注她的。”，很明显应选C项fight拳击赛。A项stage舞台；B项summit顶，极点和D项sight眼界；风景，都不合乎要求。 57．A 【解析】句意：令人遗憾的是，莱拉的对手太弱，比赛只持续了31秒。 根据文中“(拳王的女儿)巨大的成功；媒体的关注。”，和“对手太弱，只持续31秒(比赛结束)。”，很明显(观众没有一睹她的霸气和风采而倍感失望)应选A项Unfortunately使人遗憾的是；B项Obviously明显地；C项Similarly类似地和D项Suddenly突然地，都不合要求。 58．B 【解析】句意：她完全知道她在做什么。 根据文中She knows(她知道)之后缺少“宾语”；和she’s doing(她在做)是一个句子，也缺少“宾语”。从给出的四个选项看，只有B项what正适合。what用来引导knows的宾语从句，也在she’s doing的从句中作宾语。其他三项都无法起到这个作用。 59．A 【解析】句意：比之总被拿来与自己的父亲作比较，莱拉?阿里更希望闯出自己的名声。 根据文中“sb．to sb．”提示应选A项compare与…作比较。compare sb．to sb．是一个固定搭配，词义是：“把谁与谁作比较”。B项keep保持；C项turn转换；和D项want想要，都不合要求。 60．B 【解析】句意：她宁愿自己成名。 根据文中“…make her own(＝make a name for oneself)成名”，应选B项name名声。其他三项：A项appearance出场，登台；C项show展示和D项sport运动，都不合适。 61．A 【解析】句意：莱拉明白她的父亲只想让她自己去品味……。根据文中Laila(莱拉)和“她父亲想让她理解……。”对照四个选项，只有A项realizes(领悟，了解) 适合。B项suggests建议；C项proposes提议和D项hopes希望，都不适合。 62．A 【解析】句意：……看一看她是否在这条路上走下去。 根据文中“to see(看一看)”后边缺宾语；空白后是一个完整的句子。从语法结构看，只有A项的if符合要求。if是主从连词，用来引导宾语从句(＝whether)，词义是“是否”。B项since可作介词用，词义是“自从”；作连词用，词义是“由于”。C项because可用作连词，引导原因状语从句，词义是“因为”。D项when可用于引导主语从句、宾语从句、表语从句和状语从句，但词义是“…的时候”。这三项都不适合。 63．B 【解析】句意：…尽管她的父亲在与帕金森病作斗争。 根据文中“with the symptoms of Parkinson’s disease…”，有介词“with”和“帕金森病”，就应该选B项。struggle with是搭配使用，词义是“与……作斗争”。 64．C 【解析】句意：莱拉决定走上拳击道路，……自然激起了社会上的一片赞美与非难。 根据文中“a mixture of praise and赞美和交集在一起，很明显应选C项criticism批评。A项argument争论；B项quarrel争吵和D项decision决定，都不合逻辑。 65．A 【解析】句意：……一位女性承载着…出现在拳击赛台上……。 根据文中On the boxing scene拳击赛台上，明显应选A项arrival出现，登场。B项birth出生；C项departure起程，出发和D项attention注意，都不合要求。