第1部分：词汇选项（第1—15题，每题1分，共15分） 下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线，请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。 1.His shoes were shined to perfection. A. cleared B. polished C. washed D. Mended 2.She can be relied on in A. looked after C. turned on B.believedin D.depended on 3.Marsha confessed that she knew nothing of computer. A. admitted B. reported C. hoped D. answered 4.The test produced disappointing results. A. unsatisfactory B. indirect C. similar D. positive 5.My doctor said I should vary my diet more A, change B. prepare C. cook D. choose 6.Greene spent a brief time at Cambridge. A. hard C. short B. good D. long 7. The book took ten years of thorough research A. basic B. careful. C, social D. major 8. The high-speed trains can have a major impact on our lives. A. effor B. problem C. influence D. Concern 9.Eventually, she got a job and moved to London A. Certainly B. Luckily C. Naturally D. Finally 10.The love of money is the root of'all evil A. result B. end C. causeD. Force 11.We explored the possibility of expansion at the conference A. offered B. investigated C. included D. accepted. 12. His long-term goal is to set up his own business. A. idea B. energy C. aim D. Order 13.A number of theor.ies have been proposed to explain the situation A. suggested B. tested C. used D. announced 14.They converted the spare bedroom into an office. A．reduced B. turned C．moved D. reformed 15.Things have changed a lot since I was a child A. graduatly B. suddenly C. frequently D. greatly
第2部分：阅读判断（第16—22题，每题1分，共7分） 下面的短文后列出了7个句子，请根据短文的内容对每个句子做出判断：如果该句提供的是正确信息，请选择A；如果该句提供的是错误信息，请选择B；如果该句的信息文中没有提及，请选择C。 TraveIAcross Africa For six hours we shot through the barren (荒芜的) landscape of the Karoo desert in South Africa. Just rocks and sand and baking sun. Knowing our journey was ending, Daniel and ljust wanted to remember all we had seen and done. He used a camera. used words. I had already finished three notebooks and was into the fourth, a beautiful leather notebook l'd bought in a market in Mozambique. Southern Africa was full of stories. And visions, We were almost drunk on sensations The roaring (咆哮) of the water at Victoria Falls, the impossible silence of the Okavango Delta in Botswana. And then the other things: dogs in the streets, whole families in Soweto IMng in one room, a kilometre from clean water. As we drove towards the setting sun, a quietness fell over us. The road was empty-we hadn't seen another car for hours. And as I drove, something caught my eye, something moving close enough to touch them, to smell their hot breath. I didn't know how long they had been there next to us. I shouted to Dan: "Look! but he was in a deep sleep, his camera lying useless by his feet. They raced the car for a few seconds, then disappeared far behind us, a memory of heroic forms in the red landscape. When Daniel woke up an hour later I told him what had happened. "Wild horses? he said. "Why didn't you wake me up, Sophia?" "I trred: But they were gone after a few seconds. "Are you sure you didn't dream it?" "You were the one who was sleeping!" "Typical: he said. "The best photos are the ones we never take. We checked into a dusty hotel and slept the sleep of the dead. 16. Daniel and Sophia drove slowly through the busy desert. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 17. Sophia wrote about her experiences in notebooks. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 18. Daniel took photos of the Nile River. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 19. Daniel and Sophia saw a lot of wonderful things. A. Right B. Wror/g C. Not mentioned 20. While driving Daniel and Sophia saw wild horses. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 21. The horses didn't come near the car. A; Right B. Wrong C. Not mentioned 22. Sophia woke Daniel up so that he could take photos of the horses A. Right B. Wrong C. Not mentioned
第3部分：概括大意与完成句子（第23—30题，每题1分，共8分） 下面的短文后有2项测试任务：(1)第23～26题要求从所给的6个选项中为第1～4段每段选择1个最佳标题；(2)第27～30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。 Operatunity 1 Operatunity is a TV talent show for amateur opera singers. The winners get the chance to sing with the English National Opera. When two housewives, Denise Leigh and Jane Gilchrist won in 2002, their lives changed forever, As they sang Verdi's Rigoletto at the Coliseum（音乐厅） in Rome, they were transformed from working mothers into opera celebrities（名人）． 2 "I live in the village I was born in," says Denise, who is blind. "Lots of my neighbours are family, and my life is all about my three children.- Jane, who worked as a cleaner and a shop assistant, was in a similar situation. She says, "AII l had to look forward to was seeing my four children grow up, and I love that, but ... you think 'there must be more to life'. Winning Operatunity has opened up avenues I never knew existed." . 3 "This last year has been amazing," Denise continues. "Last month was Paris, before that we were recording at Abbey Road, in London, and. recently we had our album launch at the Royal Opera House.. "We've been treated like princesses," laughs Jane. "...champagne, chocolates, five-star hotels ..." 4 But it wasn't all so easy. For Denise, the worst part was waiting at the beginning. "After l'd sent in my application form I worried for a month. Then I had to wait ten days after my first audition（试唱）. That was awful." Even when they won the competition they were allowed to tell their close family but they weren't allowed to tell anyone else until later. Denise and Jane also found the travelling difficult. They couldn/t take their children with them while they were away singing .so they had to organise childcare. However, there's been no problem with the physical side of singing: "We didn't have to worry about that as we've had lots of help and wonderful voice training," says Jane. They also had to learn to deal with the media.- "The kids loved the fact that they could stay up and watch us on TV, but ljust couldn't understand why some newspapers were more interested in the fact I divorced at 21, rather than the fact I had just sung at the Coliseum, says Denise. 23. Paragraph 1 24. Paragraph 2 25. Paragraph 3 26. Paragraph 4 A.Advice B.Living the new life C.The competition D.Becoming famous E.Their lives before F.The difficult parts 27. Operatunity may help ordinary people to 28, Before becoming famous, Denise and Jarie worked in order to 29. While traveling, Denise and Jane had to ask someone to 30. Being celebrities, Denise and Jane had to'Iearn to A.help others out B.take care of their children C.deal with the media D.raise their children E.realize their dreams F.see the world
第4部分：阅读理解（第31~45题，每题3分，共45分） 下面有3篇短文，每篇短文后有5道题。请根据短文内容，为每题确定1个最佳选项。 第一篇 How to Be a Successful Businessperson Have you ever wondered why some people are successful in business and others are not? Here's a story about one successful businessperson. He started out washing dishes and today he owns 168 restaurants. Zubair -Kazi was born in Bhatkal, a small town in southwest India. His dream was to be an airplane pilot, and when he was 16 years old, he learned to fly a small plane. At the age of 23 and with just a little money in his pocket, Mr. Kazi moved to the United States. He hoped to get a job in the airplane industry in California. Instead, he ended up working for a company that rented cars. While Mr. Kazi was working at the car rental(祖赁的) company, he frequently ate at a nearby KFC restaurant. To save money on food, he decided to get a job with KFC. For two months, he worked as a cook's assistant. His job was to clean the kitchen and help the cook. "I didn't like it," Mr. Kazi says, "but I always did the best I could." One day, Mr. Kazi's two co-workers failed to come to work. That day, Mr. Kazi did the work of all three people in the kitchen. This really impressed the owners of the restaurant. A few months later, the owners needed a manager for a new restaurant. They gave the job to Mr. Kazi. He worked hard as the manager and soon the restaurant was making a profit. A few years later, Mr. Kazi heard about a restaurant that was losing money. The restaurant was dirty inside and the food was terrible. Mr. Kazi borrowed money from a bank and bought the restaurant. For the first six months, Mr. Kazi worked in the restaurant from 8 a.m. t0 10 p.m., seven days a week. He and his wife cleaned up the restaurant, remodeled the front of the building, and improved the cooking. They also tried hard to please the customers. lf someone had to wait more than ten minutes for their food, Mrs. Kazi gave them a free soda. Before long the restaurant was making a profit. A year later, Mr. Kazi sold his restaurant for a profit. With the money he earned, he bought three more restaurants that were losing money. Again,'he cleaned them up, improved the food, and retrained the employees. Before long these restaurants were making a profit, too. Today Mr. Kazi owns 168 restaurants, but he isn't planning to stop there. He's looking for more poorly managed restaurants to buy. "I love it when I go to buy a restaurant and find it's a mess," Mr. Kazi says. "The only way it can go is up." 31. When Mr. Kazi was young, his dream was to A. be an airplane pilot. B. sellcars. C. own a restaurant. D. become a good cook. 32. Mr. Kazi decided to work with KFC to A. learn how to'cook. B. save money for a'car. C. save money on food. D. learn how to run a restaurant. 33. Mr. Kazi became the manager of a new restaurant because A. his co-workers praised him. B. he was a good cook. C. he worked very hard. D. he knew how to run a restaurant. 34. To save a failing restaurant, Mr. Kazi did all the'following thirigs, EXCEPT to A. clean it up B. improve the food. C. retrainthe'employees. D. advertizeforit. 35.In the last paragraph, "it's a mess" means A. it's small. B. it's dirty. C. it's profitable. D. it's cheap. 第二篇 Three Ways to Become More Creative Most people believe they don't have has imagination, but most of us, once much imagination. They are wrong. Everyone we become adults, forget how to access it. Creativit}r isn't always connected with great works of art or ideas. People at work and in their free time routinely think of creative ways to solve problems. Maybe you have a goal to achieve, a tricky question to answer or you just want to expand your mind! Here are three techniques to help you. This technique involves taking unrelated ideas and trying to find links between them. First, think about the problem you have to solve or the job you need to do. Then find an image, word, idea or object, for example, a candle. Write down all the ideas/words associated with candles: light, fire, matches, wax, night, silence, etc. Think of as many as you can. The next stage is to relate the ideas to the job you have to do. So imagine you want to buy a friend an original present; you could buy him tickets to a match or take him out for the night. Imagine that normal limitations don't exist. You have as much time/space/money, etc. as you want. Think about your goal and the new possibilities. If, for example, your goal is to learn to ski(滑雪）, you can now practice skiing every day of your life (because you have the time and the money). Now adapt this to reality. Maybe you can practice skiing every day in December, or every Monday in January. Look at the situation from a different point of view. Good negotiators (谈判者) use this technique in business, and so do writers. Fiction writers often imagine they are the characters in their books, They ask questions: what does this character want? Why can't she get it? What changes must she make to get what she wants? What does she.dream about? If your goal involves other people, put yourself "in their shoes". The best fishermen think like fish! 36. According to the passage,rwhen.we become adults, A. most of us are no longer creative. B. we are -not as imaginative as children. C. we can stilllearn to.be more creative. D. .we are unwillfng to be creative. . 37. According to the first technique, if you need to solve a problem, A. you should link it with candles.. . . B. you have to think of buying a present for a friend. C. you should link it with as many words as possible. D. you could find an image and try to link it with the problem. 38. The second technique suggests that you just imagine . A. setting a goalis as simple as skiing.. B. you have every resource to achieve your goal. C. new possibilities will soon appear. . D. December and January are the best months for skiing. 39. The phrase "put yourself 'in their shoes"' in paragraph.4 is closest in m. eaning to A. dressyourselflikethem. B. do as they ask you to C. put on their shoes D. think as they would 40. We learn from the third technique that a good salesman should ask himself: A. what are my customers' needs? B. what do I usually do? C. what did my boss tell me to do? D. how should I sell my products? 第三篇 The State of Marriage Today Is there something seriousty wrong with marriage today? During the'past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according.to a spokesperson for the National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times, and extramaritai（婚外的） affairs will be even more common than they are now. But what are the reasons for this, and is the picture really so gloomy (明暗的)? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based for years partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands-as they usually didn't have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this i:a no longer the case, so they don't feel that they'need to stay in a failing marriage. In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic (悲观的) as it seems. While the rate of divorce has risen; the rate of couples marrying has never actually fallen ver}t much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now simply live together and don't bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage or divorce statistics. In fact, more than 50% offtrst marriages survive. So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get . married indicates that it isn't. And it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more dontented tfian their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships! 41. Which of the following is true about the marriage in the United States today? A.Divorce leads to the breakup of the family. B. More than half of the married couples get divorced. C. American people marry more than four times. D. More and more people are getting divorced. 42. What does "this is no longer the case" in paragraph 2 mean? A. Women are not economically dependant'any more. B. It is not necessar}t to get married any more. C. Women do not need a husband anylonger. D. Many wives do well-paying jobs outside home now. 43.Why'is the outlook of marriage riot as hopeiess as it appears? A.Many people stil like to get married. B.The rate of divorce has actually decreased. C.Over 60% of the marriages continue to exist. D.The statistics of divorce is reliable. 44.How do most men feelin their marriage life? A.They feel much stronger than before. B.They don't feel as lonely as before. C.They su忏er more than before. D. They feel more satisfied than being singte. 45.Which of the following about marriage is NOT mentioned in the passage? A.It is important to discover what makes a marriage successful. B.Marriage has long been partly an economic need. C.It is a fact that most people choose to get married. D.Many people went abroad after divorce.
第5部分：补全短文（第46—50题，每题2分，共10分） 下面的短文有5处空白；短文后有6个句子，其中5个取自短文，请根据短文内容将其分别放回原有位置，以恢复文章原貌。一 Some Unusual Celebrations Some holidays are well-known all around the world. Among them are New. Year's Eve celebrations. Also common are days in honor of love and friendship, like Valentine's Day. Each country has its own special holidays, too, often to mark important events.in its history. Schools, banks, and government offices all close on-days. like these. _ (46) A few of them are really very strange. Of course, they are not strangE to the people who celebrate them. Perhaps that is lbecause the celebrations have long.tradifons. C. onsiderApril Fool's Day,.for examp.ie. No one knows when or why it began. Today it.is celebrated in many countries-France, England, and Australia, among others. On this day, people play practical jokes. _ (47) The ones who laugh are the ones playing the jokes. The people they fool often get angry. Does celebrating this day'make sense to you? Dyngus Day in Poland seems strange, too. On this day, it is traditional for boys to pour water over the heads of girls. Here is the strangest part: They do it to girls they like. Other unusual celebrations take place in a single city or town. A holiday called La Tomatina is celebrated in Bunol, Spain. Every year, in late August, big trucks carry more than 200,000 pounds of tomatoes into this little town.- (48) For two hours, people in the streets throw tomatoes at each other. Everyone ends up red from head to toe. August 10 marks the start of the Puck Fair, an lrish festival with a very unusual tradition. People from the town of Killorglin go up into the mountains and' catch a wild There are also some celebrations that are really strange. In the United States, sometimes one person gets an idea for a new holiday and tries to get others to accept it. Whose idea was Public Sleeping Day? That one is on February 28. It may seem strange, but it sounds like more fun than the one on February9. (50) Do you like the'idea of inventing a new holiday? lf you do, then you will want to mark March 26 0n your calendar. That is Make Up Your Own Holiday Day. A. They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king for three days. B. Some of the days people celebrate, however, are less serious. C. That is supposed to be Toothache Day. D. Then begins the world's biggest food fight. E. Some people have fun imagining n. ew holidays. F. Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh.
第6部分：完形填空（第51—65题，每题1分，共15分） 下面的短文有15处空白，请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 Why People Use Pseudonyms（假名字）? You can't choose the name you are given at birth, but in many countries you can change it legally when you reach adulthood. Of course, most people never change their names(51) they feel unhappy about them. However some people do(52) this course of action-particularly artists! What makes an artist want to change their name? Sometimes it's for purely(53) reasons, such as the Nobel Prize winning poet from Chile, Neftalf Reyes. He didn't want his father to (54) he was writing poetry, so he changed his name to Pablo Neruda when he was a young man.(55) other times the reason may Portuguese poet Femando Pessoa, appear strange; take the case of the (56) wrote under 75 different names. The reason? "When I use a different name, I always write in a different way," he explained. In most cases, (57), people change their names for social, historical, political, or cultural reasons. Here are some of the most(58) The person's real name is just(59) long and difficult to remember. Let's be honest, Madonna Louise Ciccone is not as (60) to remember as just plain "Madonna . And short names are much easier to remember: William Bradley became Brad Pitt and Edson Arantes do Nascimento became Pele. Sometimes names are changed for marketing (61). For example, if a name sounds too "foreign , it may be changed to something that is more recognizable in a (62). So in the film world, Ram6n Est6vez adopted the name Martin Sheen. Or maybe the artist's real name doesn't sound ver3r attractive-Chad Everett does (63) a lot better than Raymond Cramton. Artists sometimes(64) the.name of someone they admire. Robert Zimmerman changed his name to Boo Dylan because of his admiration for the Welsh poet, Dylan Thomas. Another reason may be practicality: in the past, women found it very difficult to get published. To (65) this situation, they sometimes gave themselves men's names, so the English author Mary Ann Evans became George Eliot, and she did get her books published! 51. A. even if B. as if C. as D. even 52. A, make B. take C. bring D. have 53. A. obvious B. economic C. own D. personal 54. A. understand B. know C. recognize D. observe 55. A. On B. In C. At D. During 56. A. whom B. who C. which D. that 57. A. but B. although C. however D.and 58. A. scientific B. common C. technical D. average 59. A. so B. very C. too D. much 60. A. pretty B. simple C.brief D. easy 61. A. purposes B. thoughts C. ends D. goals 62. A. market B. film C. book D. city 63. A. look B. hear C. seem D. sound 64. A. give B. change C. choose D. mention 65. A. admit B. avoid C. assure D. affect
第1部分：词汇选项 下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线，请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。 1．B 【解析】题意：他的鞋擦得很亮。 划线词shine(vt．)的词义是“使发光，使发亮；擦亮(皮鞋等)”。 A项clear意为澄清；扫除；例句：Each human is born with a bag of karma to be cleared in this life．每个人生来均带有一系列要在此生清除的业力。 B项polish意为擦亮；抛光；例句：The children loved sliding round the newly polished floor．孩子们喜欢在刚擦亮的地板上滑过来滑过去。 C项wash意为洗；例句：Can I put washed produce in the bag? 我可以把洗过的农产品放进口袋么? D项mend意为修补。例句：We need an electrician to mend the iron．我们要请电工修理一下熨斗。 很明显B项正确。 2．D 【解析】题意：在危急关头可以依赖于她。划线词rely on的词义是“依靠，依赖”。 A项look after意为照看；例句：Are you being well looked after?大家对你照顾得好吗? B项believe in意为相信；例句：We all believed in her prediction．我们都相信她的预言。 C项turn on意为打开；例句：We troubled him to turn on the light．我们麻烦他打开电灯。 D项depend on意为依赖，信任。例句：More importantly，can he be depended on?更重要的是，可以依靠他吗? 很明显D项正确。 3。A 【解析】题意：玛莎承认她对电脑一无所知。 划线词confess是及物动词(vt．)。该词的词义是“承认”。 A项admit意为承认；例句：Of course，part of the challenge is her admitting difficulty with acting in English．当然，一部分挑战是她自己承认的用英语表演的困难。 B项report意为报告；例句：It is reported that20 people were killed in the accident．据报道，这次事故有20人死亡。 C项hope意为希望；例句：Things are not moving as fast as we hoped．事情的进展不像我们希望的那么快。 D项answer意为回答。例句：The question is simple enough to answer.这个问题很简单，容易回答。 很明显A项正确。 4．A 【解析】题意：这项试验产生了令人失望的结果。 划线词disappointing(a．；adj．)的词义是“使人失望的，令人扫兴的”。 A项unsatisfactory意为不能令人满意的；例句：His answer is unsatisfactory．他的答案不能令人满意。 B项indirect意为间接的；例句：His indirect way of telling me to leave annoyed me．他那种不直截了当让我离开的方式激怒了我。 C项similar意为类似的；例句：He talked about it in a similar way．他对此事有相似的说法。 D项positive意为积极的；肯定的。例句：She shows a very positive attitude to her work．她工作态度非常积极。 很明显A项正确。 5．A 【解析】题意：我的医生说我应该饮食多样化。划线词vary(vt．)的词义是“改变，使多样化”。 A项change意为改变；例句：Do you change your mind? 你改变你的想法了吗? B项prepare意为准备；例句：Liming prepared everything for his examination．李明为考试做了一切准备。 C项cook意为烹调；例句：Are you good at cooking? 你擅长烹饪吗? D项choose意为挑选。例句：Please choose a red one for me．请为我挑选一个红色的。很明显A项正确。 6．C 【解析】题意：格林在剑桥度过了短暂的时光。划线词brief(a．)的词义是“短暂的”。 A项hard意为苦难的；例句：I know this is too hard for you．我知道这对你来说太难了。 B项good意为好的；例句：He is a good man．他是一个好人。 C项short意为短暂的；例句：Why do you just rest the short time? 为什么你只休息了这么短时间?D项long意为长的。例句：She spent a long time with her parents．她跟她的父母待了很长的时间。 很明显C项正确。 7．B 【解析】题意：详尽地研究该书耗费了十年时间。 划线词thorough(a．；adj．)的词义是“彻底的，详尽的”。 A项basic意为基础的，根本的；例句：Let me enlarge on this basic theme．让我进一步阐述一下这个基本主题。 B项careful意为精心的，谨慎的；例句：He emphasized the importance of careful driving．他强调小心驾驶的重要性。 C项social意为社会的，社交的；例句：Team sports help to develop a child’s social skills．集体体育运动有助于培养孩子的交际能力。 D项major意为较大的，主要的。例句：This is the major part of the whole thing．这是整件事情的主要部分。 很明显B项正确。 8．C 【解析】题意：高速列车可能对我们的生活产生很大的影响。 划线词的词义是“影响”。 A项effort意为努力；例句：They are making every effort to decrease the production cost．他们正尽力减少生产成本。 B项problem意为问题；例句：We had no time to deliberate on the problem．我们没有时间仔细思考这个问题。 C项influence意为影响；例句：The thing has great influence on him．这件事对他有很大的影响。 D项concern意为关心，挂念。例句：Hardly a whisper of concern has been voiced．没有人表示过一点点的关心。 很明显C项正确。 9．D 【解析】题意：最后她找到了一份工作并搬到了伦敦。划线词的词义是“最后，终于”。 A项certainly意为的确，无疑；例句：She certainly bears you no malice．她对你的确并无恶意。 B项luckily意为幸运地；例句：Luckily，there was a doctor on the spot．幸运的是现场有一位医生。 C项naturally意为自然地；例句：A mother naturally feels protective towards her children．母亲对自己的孩子自然会悉心保护。 D项finally意为最后，最终。例句：The patient finally died of cancer．那位病人最终死于癌症。 很明显D项正确。 10．C 【解析】题意：贪财是一切罪恶之根源。划线词的词义是“根；根源，原因”。 A项result意为结果；例句：We desperately need a result from this match．这场比赛我们务必获胜。 B项end意为结束；例句：The accident put an untimely end to the party．意外事故使聚会匆匆结束了。 C项cause意为起因；例句：It’s certain that every effect must have a cause．无疑，每个结果必定有其原因。 D项force意为力量。例句：But they refused to bow to force．但他们拒不向武力低头。很明显C项正确。 11．B 【解析】题意：在会上，我们研究了扩展的可能性。划线词的词义是“调查，研究”。 A项offer意为提供；例句：If she was offered the job，she’d take it．如果提供给她这个工作，她会接受的。 B项investigate意为调查，研究。例句：The police are investigating the murder．警察正在调查这桩谋杀案。 C项include意为包括；例句：The bill came to$467，tax included．账单计467美元，含税。 D项accept意为接受。例句：I accepted it cheerily．我高兴地接受了。 很明显B项正确。 12．C 【解析】题意：他的长期目标是建立自己的公司(业务)。 划线词goal是名词，它的词义是“目标”。 A项idea意为想法；例句：It would be a good idea to go swimming in the pond．到池塘里去游泳倒是个好主意。 B项energy意为能量；例句：Young people usually have more energy than the old．青年人通常比老年人精力充沛。 C项aim意为目标；例句：The chief aim of man is not to get money.人的主要目的并不是赚钱。 D项order意为命令。例句：The appeal court quash the care order make by the juvenile court．上诉法院宣布少年法院发出的照看命令无效。 很明显C项正确。 13．A 【解析】题意：已提出很多理论来解释这种现象。 划线词的词义是“建议”。 A项suggest意为建议；例句：Do you suggest I am a tour guide? 你是不是建议我当导游? B项test意为检验；例句：Is this equipment tested for mechanical aptitude? 这台设备测定其机械适应性了吗? C项use意为使用；例句：The car used a gallon of petrol for the journey．汽车在路上消耗了一加仑汽油。 D项announce意为宣布。例句：Mr．Robert Brown was announced as the sponsor．罗勃特?布朗先生被宣布为赞助人。 很明显A项正确。 14．B 【解析】题意：他们把空闲的卧室改成了一间办公室。 划线词convert(vt．)的词义是“转换，改造”。 A项reduce意为减少；例句：They are selling the goods under the counter at reduced prices．他们正在削价偷偷出售商品。 B项turn意为改变，使改成。例句：Nothing will ever turn him from his purpose．什么也不能使他改变目标。 C项move意为移动；例句：The army is on the move．部队在行军。 D项reform意为改革；例句：Because of his encouragement，she won the best designer by her reformed cheongsam．因为他的鼓励，她以她的改良式旗袍赢得了最佳设计师奖。 很明显B项正确。 15．D 【解析】题意：自我幼年时代以来一切事物都发生了很大变化。 划线部分a lot的词义是“许多，大量”。 A项gradually意为逐渐地；例句：The rain lessened gradually and gave over at last．雨渐渐小下来，终于停止了。 B项suddenly意为突然地；例句：Suddenly he began to shriek loudly．突然他开始大声尖叫起来。 C项frequently意为频繁地；例句：He comes to visit me frequently．他经常来看我。 D项greatly意为大大地。例句：His writing has improved greatly in this semester．这学期他的写作有了很大进步。 很明显D项正确。
第2部分：阅读判断下面的短文后列出了7个句子，请根据短文的内容对每个句子做出判断：如果该句提供的是正确信息，请选择A；如果该句提供的是错误信息，请选择B；如果该句的信息文中没有提及，请选择C。 16．B 【解析】题意：丹尼尔和索菲娅缓慢地驾车穿过了繁忙的沙漠地带。 关键词：Daniel and Sophia人名；drove slowly缓慢驾车；the busy desert繁忙的沙漠地带。根据文中第1段的第1行：“……我们飞速穿越了荒芜的……”。由此可判断为B选项。 17．A 【解析】题意：索菲娅在她的笔记本中记录了她的经历。 关键词：Sophia人名；wrote写；experiences经历；notebooks笔记本。 从文中第l段的第4行可查到“我已经写了三本，并开始写第四本，……”。由此可判断为A正确。 18．C 【解析】题意：丹尼尔拍照了尼罗河。 关键词：DaMel人名；took photos拍照；the Nile River尼罗河通读文章可知the Nile River(尼罗河)在全文中没有出现，由此可判断为C没有提及。 19．A 【解析】题意：丹尼尔和索菲娅看到了许多美好的东西。 关键词：Daniel and Sophia人名；saw看见；wonderful things美丽的东西。 在文中第2段的第1、2行可查到“……充满了故事，还有美景。我们几乎完全沉醉于这些情景之中。维多利亚瀑布的咆哮声，……”。由此可判断为A正确。 20．B 【解析】题意：丹尼尔和索菲娅在驾车期间看到了野马。 关键词：Daniel and Sophia人名；saw看见；wild horses野马。在全文中，wild horses(野马)只在第7段出现过一次，意思是“野马?”他说，“你为什么不叫醒我，索菲娅?”由此可判断为B错误。 21．B 【解析】题意：马没有靠近汽车。 关键词：The horses马；didn’t come没来；near the car靠近汽车。 正如上题中所说：“The horses(马)”在第7段中出现。根据全文意思．索菲娅开车时，马就紧挨着她们的车。所以此句话不正确。答案为B错误。 22．B 【解析】题意：索菲娅叫醒了丹尼尔以便能给野马拍照。 关键词：Sophia人名；woke sb．up叫醒某人；Daniel人名；could take photos能够拍照。文中第7段可查到：“野马?”他说，“你为什么不叫醒我。索菲娅?”，由此可判断为B错误。
第3部分：概括大意与完成句子 下面的短文后有2项测试任务：(1)第23～26题要求从所给的6个选项中为第1～4段每段选择1个最佳标题；(2)第2730题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。 23．D 【解析】第1段的最后一句：“……，她们从辛劳的母亲变成了歌星。”，以此判断D项Becoming famous变得出名，为正确选项。 24．E 【解析】第2段的第一句：“我一直住在我出生的村子里，……。”，以此判断E项Their lives before她们从前的生活，为正确选项。 25．B 【解析】第3段的最后一句：“我们一直受到了王妃般的招待，……香槟酒，巧克力，五星级酒店……”，以此判断B项Living the new life过上新生活，为正确选项。 26．F 【解析】第4段的第一句：“可是，并不是一切都那么顺利。”，以此判断F项The difficult parts难处，为正确选项。 27．E 【解析】题意：Operatunity可以帮助普通人__________。E项realize their dreams实现他们的梦想，为正确选项。 28．D 【解析】题意：在成名之前，丹妮斯和简整日辛劳、为的是__________。 D项raise their children养育她们的孩子，为正确选项。 29．B 【解析】题意：在外出期间，丹妮斯和简不得不请求他人来__________。 B项take care of their children照看她们的孩子们，为正确选项。 30．C 【解析】题意：作为名人，丹妮斯和简不得不学会__________。 C项deal with the media应对媒体，为正确选项。
第4部分：阅读理解 下面有3篇短文，每篇短文后有5道题。请根据短文内容，为每题确定1个最佳选项。 第一篇 31．A 【解析】题意：Kazi先生年轻时，他的梦想是__________。题干中的关键词为“Mr.Kazi人名；young年轻；dream梦”。根据文中第2段的第1行末：“他的梦想是当一名飞机驾驶员。”很明显应选A项。 32．C 【解析】题意：Kazi先生决定去KFC工作，为了__________ 。 题干中的关键词为“Mr.Kazi人名；KFC肯德基缩写”。 根据文中第4段的第2行：“为了省下吃的钱，他决定到KFC寻找一份工作。”很明显应选C项。 33．C 【解析】题意：Kazi先生成为了一家新餐馆的经理，因为__________ 。 题干中的关键词为“Mr.Kazi人名；manager经理；because因为”。 根据文中第5段的第3行：“几个月后，主人需要一个新餐馆的经理。他们把这项工作交给了Karl先生。”该句前面“一天，Kazi的两个同事没来上班。Kazi一人干了三个人的活，这给老板留下了深刻的印象。”很明显应选C项。 34．D 【解析】题意：为了拯救一家亏损餐馆，Kazi先生做了以下事情，哪一项除外? 题干中的关键词为“To save a failing restaurant挽救一家亏损餐馆；EXCEPT除…之外”。 在第7段的第2行末查到“A项”，紧接着在第3行查到“B项”和“C项”。以此断定应选D项。 35．B 【解析】题意：在最后1段中，“it’s a mess”意指什么。 题干中的关键词为“it’s a mess它…；means意指”。 mess的词义是：“肮脏，污秽”。然后分别查出A—D4个选项的汉语词义，很明显B项(肮脏)是正确选项。 第二篇 36．B 【解析】题意：根据本文，当我们成为成年人时，__________ 。 题干中的关键词为“when we become adults当我们成为成年人”。 根据文中第1段的第2行：“…，可是我们大多数人一旦步入成年便忽略了如何去做。”以此判断B 项正确。 37．D 【解析】题意：根据第l种方法，如果你需要解决一个问题，__________ 。 题干中的关键词为“the first technique第1种方法；to solve a problem解决一个问题”。 根据文中第2段的1～2行：“这种方法涉及……并设法发现它们之间的联系。首先，要考虑一下你必须要解决的问题……。接着要找到一种设想，……。”以此可以看出D项正确。 38．B 【解析】题意：第2种方法表明，你恰恰可以设想__________ 。 题干中的关键词为“The second technique第2种方法；you just imagine你恰恰可以设想”。 根据文中第3段的第1句和第2句：“你可以设想通常的限制已不存在。你有你想要的任何时间、空间和金钱等。”很明显B项正确。 39．D 【解析】题意：第4段中的短语“put yourself ‘in their shoes’”在含义上最接近下列哪一项。题干中的关键词为“put yourself ‘in their shoes’”；is closest in meaning to在含义上最接近。 put oneself in one’s shoes的词义是：“设身处地去想”。 从该“短语”后面的1句：“The best fishermen think like fish!(最好的渔夫要想鱼所想!)”。也能非常明显地得出D项正确。 40．A 【解析】题意：从第3种方法中我们了解到，一个好的推销员应当自问__________ 。 题干中的关键词为“the third technique第3种方法；a good salesman ask himself一个好的推销员；ask himself问自己”。 文中第4段中没有“a good salesman”，结合全文最后1句：“最好的渔夫要想鱼所想!”，以此推理“一个好的推销员”应想“顾客”所想。以此应选A项。 第三篇 41．D 【解析】题意：在当今的美国，有关婚姻问题下列哪一项是真实的? 题干中的关键词为“true真实；the marriage婚姻；the United States today在当今的美国”。答“真实”这类题非常容易，按A—D逐项在短文内查读。 根据文中第1段的2～3行：“现在几乎50%的婚姻以离婚告终，而且证据表明还会越来越恶化。”以此判断应选D项。 42．A 【解析】题意：第2段中的“不再是这种情况了”意指什么? 题干中的关键词为“‘this is no longer the case不再是这种情况了’；in paragraph2在第2段中；mean意指”。 this代表的是回指它的前一句，即：“由于妇女过去通常在家没有工作，她们经常在经济上依赖她们的丈夫。”以此判断应选A项。 43．A 【解析】题意：为什么婚姻前景似乎不像看起来那么令人无望? 题干中的关键词为“the outlook of marriage婚姻前景；hopeless无望。” 根据文中第3段的1～3行：“…，前景似乎并不那么悲观。虽然离婚率上升，但结婚率实际上从没有下降多少，因此结婚依然非常流行。”以此判断应先A项。 44．D 【解析】题意：大多数男人认为他们的婚姻生活怎样? 题干中的关键词为“most men大多数男人；marriage life婚姻生活。” 根据文中第4段的第4行：“…已婚男人普遍认为他们比单身的同伴更满意。”以此判断应选D项。 45．D 【解析】题意：有关婚姻，下列哪一项在文中没有提及? 题干中的关键词为“NOT mentioned没有提及。” A项在全文最后1句；B项在2段3行；C项在4段1行。以此判断应选D项。
第5部分：补全短文 下面的短文有5处空白，短文后有6个句子，其中5个取自短文，请根据短文内容将其分别放回原有位置，以恢复文章原貌。 46．B 【解析】句意：然而，人们所庆祝的一些节日并不那么严肃。 the days(天，节日；复数)，带有定冠词说明其上一句应该有该词出现。however(然而；表示转折)，说明此句与其上一句是转折关系。less serious(不那么严肃)，说明其上一句应该属于正常或严肃的事情。空白处所在句子为，“学校、银行和政府机构都在这样的节日中停休。”“其中有些天又非常奇怪。”很明显应补入B项。 47．F 【解析】句意：可以想象，玩笑很有趣，但是这些恶作剧并不能使每个人都发笑。 but(可是，但是)承上启下，转折。these jokes(这些恶作剧)，说明前一句肯定有jokes(玩笑)这个词。not…laugh(不……笑)，说明下一句一定会是“哭”或“生气”。文中说“这一天，人们开着戏弄人的玩笑。”“发笑的人是开玩笑的人，而被戏弄的人往往会很生气。”很明显应补入F项。 48．D 【解析】句意：接着便开始了世界上最大的食物大战。 Then(然后，接着)，起承上启下作用。(应注意：该词引导的是一个全倒装句，“the world’s biggest food fight”是主语，“begins”是谓语)。the world’s biggest food fight中的food(食物)非常重要，说明其前一句中肯定有“食物”类词。文中说：“每年的八月末，大卡车载着二十多万磅的西红柿进入这个小镇。”很明显应补入D项。 49．A 【解析】句意：他们把他(或它)带回城里，给他(或它)戴上了王(或花)冠，并让他(或它)当上了三天的国王。 They(他们；指人，复数)；him(他；指人或动物)。文中说，“Killorglin城的人们上山抓了一只野山羊。”很明显应补入A项。 50．C 【解析】句意：这一(天)应该(或设想)是牙痛日。 That(这一或那一)，代词，指代前一句中的某个名词。Toothache Day(牙痛日)，说明其前一句一定会有“某月某日”，才能定为(大写的)……日。空白处50的前一句：“似乎很奇怪，可是听起来比这更有趣的是2月9日。”很明显应该补入C项。
第6部分：完形填空 下面的短文有15处空白，请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 51．A 【解析】句意：即使他们对此(父母给起的名字)感到不高兴。 A项even if引导让步状语从句，词义是“即使”。B项as if(＝as though)引导方式状语从句，词义是“好像”。C项as比较复杂，引导从句较多：(1)时间状语从句，词义是“随着”；(2)原因状语从句，词义是“由于”；(3)方式状语从句，词义是“像、如、照”；(4)比较状语从句，词义是“与…(不)一样”；(5)让步状语从句，词义是“虽然，尽管”。D项even是个副词，不能用于引导状语从句，词义是“甚至于”。从主句和从句的关系看，应选A项表达让步最为适合。 52．B 【解析】句意：然而有些人，尤其是艺术家们，确实采取了(更改名字的)行动。take右边的“…action是固定短语，意为采取措施或手段”，因此应选B项take。 53．D 【解析】句意：有时这纯属个人原因。 文中说：“有时纯属…原因”，很明显应选D项personal个人的、私人的、本人的。A项obvious明显的；B项的economic经济的；C项own自己的，常用在所有格之后、加强语气。很明显这三项都不可取。 54．B 【解析】句意：他不想让父亲知道他在写诗。 文中说：“他不想让他父亲…他在写诗”。很明显应选B项know知道，了解。A项understand理解、明白；C项recognize识别；认出；D项observe观察；遵守。很明显这三项都不合题意，不能选。 55．C 【解析】句意：有时，其原因似乎很奇怪。 at other times是一个固定短语，词义是：“经常，平素，有时”。类似的短语还有：at a time(一次；同时；曾经)；at all time(不论什么时候，若是)；at no time(在任何时候都不，从来没有，决不)at the same time(在同时)，等等。 56．B 【解析】句意：以葡萄牙诗人Fernando Pessoa为例，他的笔名多达75个。 空白处的左边有(大写的)人名，而且有逗号隔开；后面是动词wrote(写)起谓语作用。很明显应选B项wh0，是关系代词(指代其左边的人)用来引导非限制性定语从句、并在从句中做主语。A项whom作宾语；C项which置代物；D项that不能用于引导非限制性定语从句。 57．C 【解析】句意：然而，改名大多是由于社会、历史、政治或文化等因素。 根据空白处的左和右都有逗号隔开，可推断这是一个典型需要副词的位置。在四个选项中只有C项however是副词，表示转折关系。A项but(并列连词)可是、但是不；B项although(从属连词，用于引导让步状语从句)虽然，尽管；D项and(并列连词) 以及，和。很明显这三项都不可选。 58．B 【解析】句意：以下是一些最常见的情况： the most common最普通、最常见的经常使用。A项scientific科学的，学术的；C项technical技术的，专门的；D项average平均的。这三项都不合语意要求，不可选。 59．C 【解析】句意：一个人的真名太长，以至于无法记住。 根据文中内容：“long and difficult to remember”，很明显是：“too…to”太……以至于不……的搭配使用。 60．D 【解析】句意：老实说，Madonna Louise Ciccone的确不如Madonna容易记。 根据空白处右边的to remember记，很明显应选D项easy容易；而不可能选A项pretty漂亮的；B项simple简单的；C项brief短暂的。 61．A 【解析】句意：有时，改名是出于营销(推广)的目的。 根据文中的：“for marketing(为了商品销售的……)”，很明显应选A项purposes目的，侧重在通过决心、意志来达到某种效果上；B项thoughts思想，想法；C项ends虽有“目的”的含义，但侧重在通过某些手段达到最终的结果；D项goals也虽有“目的”的含义，但侧重在方向和目标上。 62．A 【解析】句意：就可能被改成在市场上更容易识别的名字。 根据前一句的marketing purposes(商品销售的目的)，很明显应选A项的market市场；而不可能是B项film电影、胶片；C项book书；D项city城市。 63．D 【解析】句意：—Chad Everett确实比Raymond Cramton好听多了。 根据前半句中的“doesn’t sound”(听起来不…)，很明显在“does(起强调谓语作用)a lot better than(确实听起来比……好多了。)”中应选D项sound(听起来)。 64．C 【解析】句意：有时，艺术家们选择他们所崇拜某个人的名字(来给自己取笔名或艺名)。 根据文中的Artists(艺术家们)和the name(名字)，很明显应先C项choose(选择)；而不可能是A项give给予；B项change改变；D项mention提及。 65．B 【解析】句意：为了避免这种状况，她们有时给自己起男人的名字。 空白处To结构(句首、大写、动词不定式符号，说明表示的是目的，要翻译成“为了……。”)；还有后面的this situation(这种状态—指上一句中的情况)，很明显应选B项avoid(避免)。A项admit承认；C项assure确认和D项affect影响，都明显不合逻辑表述。